У Мінфіні запевняють, що не готуються до гіперінфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні запевняють, що не готуються до гіперінфляції

Казна та Політика
608
Припущення про гіперінфляцію в Україні позбавлені економічного підґрунтя.
Про це повідомляє Українська Правда з посиланням на заяву прес-служби міністерства фінансів.
Відзначається, що з метою забезпечення комплексного вдосконалення системи бухгалтерського обліку в державному секторі з урахуванням вимог міжнародних стандартів постановою Кабінету міністрів ще у 2007 році затверджено Стратегію модернізації системи бухгалтерського обліку в державному секторі на 2007-2015 роки.
Одним з кроків реалізації Стратегії є затвердження протягом 2010-2012 національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі (НП (С) БОДС). За Бюджетним кодексом України їх застосування повинно розпочатися з 2013 року.
З метою адаптації до соціально-економічних умов міжнародного стандарту бухгалтерського обліку для державного сектора 10 "Фінансова звітність в умовах гіперінфляції" Державною казначейською службою було підготовлено проект НП (С) БОДС 105 "Фінансова звітність в умовах гіперінфляції".
Після розгляду та схвалення проекту Методологічною радою з бухгалтерського обліку при Міністерстві фінансів було проведено його громадське обговорення та затверджено наказом Мінфіну.
"Звертаємо увагу на те, що наявність стандарту, який визначає порядок коригування фінансової звітності, складеної в умовах гіперінфляції, є загальноприйнятою практикою. Введення такого стандарту не пов'язане зі станом економіки, а є заходом гармонізації бухгалтерського обліку", - йдеться в заяві.
Нагадаємо, депутат від БЮТ Сергій Соболєв заявив, що Кабінет міністрів розробляє порядок розрахунків в умовах гіперінфляції, оскільки на минулому засіданні уряду було оприлюднено "дуже цікаву постанову" Про порядок розрахунків в умовах гіперінфляції".
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас