Експерт: Білорусь не готова відмовитися від української сільгосппродукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Білорусь не готова відмовитися від української сільгосппродукції

262
Тимчасова заборона на ввезення білоруської молочної продукції на територію України, не свідчить про погану якість продукції всіх переробних підприємств Республіки Білорусь.
Зараз складна ситуація склалася з продукцією лише кількох великих виробників, тому Україна не назавжди "закрила" кордони для всієї молокопереробної галузі Білорусі. Про це заявив експерт аграрного бізнесу, керівник ІА AgroNews Руслан Швець.
"Ніхто не стверджує, що кордони для білоруського виробника будуть закриті назавжди. Зараз існують певні проблеми з безпекою молочної продукції, зокрема з перевищенням допустимої норми антибіотиків. Тому увага має бути зосереджена на якнайшвидшому розв'язанні цієї проблеми, яка завдає шкоди переробним підприємствам", - зазначив Руслан Швець.
На переконання експерта, ультимативні повідомлення, які висунули представники Департаменту ветеринарії і продовольства Міністерства сільського господарства Республіки Білорусь є не чим іншим, як спробою своєрідним способом відстояти інтереси свого вітчизняного виробника.
"Погрози про заборону імпорту української кукурудзи, кондитерських виробів, масла, солі, шроту є блефом. Розуміючи, що Держветфітослужба України заборонила ввезення білоруських товарів і виробники несуть величезні збитки, Білорусь пішла на ультиматум. Це ще більше погіршує ситуацію, замість того, щоб швидше її вирішити і відновити товарообіг", - зазначив експерт аграрного бізнесу.
Також Руслан Швець наголошує, що в разі відмови від української кукурудзи та шроту насамперед постраждають білоруські сільгоспвиробники.
"На сьогодні Білорусь не готова відмовитися від української сільгосппродукції, оскільки це становить не тільки загрозу продовольчій безпеці Білорусі, але і завдасть значного удару по її економіці. Тому заборона цієї групи українських продуктів істотно підірве роботу багатьох білоруських підприємств. З точки зору логістики, білорусам зручно і вигідно, щоб певна продукція поставлялася саме з України. Тому необхідно почати вести конструктивний діалог, а не нагнітати ситуацію і спекулювати на ній", - підсумував Руслан Швець.
Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що Україна тимчасово призупинила ввезення молока і свинини з Білорусі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас