Януковича просять ветувати закон про нові заборони на рекламу сигарет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Януковича просять ветувати закон про нові заборони на рекламу сигарет

253
Український союз промисловців і підприємців звернувся до президента України Віктора Януковича з пропозицією ветувати закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів". Про це повідомляє офіційний сайт Українського союзу промисловців і підприємців.
"Ухвалений закон містить нечіткі, двозначні і неузгоджені між собою положення, які можуть трактуватися по-різному. Через що багато з цих положень просто неможливо буде реалізувати. А інші будуть стимулювати "тінізацію" тютюнового ринку, зменшення платежів до бюджету", - йдеться в повідомленні.
Крім того, на думку представників УСПП, в законі "закладаються істотні корупційні ризики. Через надмірну абстрактність і смислову незавершеність його положень органи державної влади будуть змушені самі вирішувати питання, чи заборонений той чи інший вид прямого або непрямого стимулювання продажу сигарет. Адже сам закон чіткого списку заборонених видів стимулювання не встановлює".
Крім того, на думку експертів УСПП, закон прямо суперечить Податковому кодексу України, законам "Про захист прав споживачів", "Про рекламу" та низці інших законів.
Закон фактично забороняє виробництво і реалізацію тютюнових виробів в Україні - упевнені в Українському союзі промисловців і підприємців.
Відповідно, Український союз промисловців і підприємців просить Президента України ветувати поданий закон, а депутатів - істотно його доопрацювати.
Як повідомлялося раніше, дехто з депутатів заявив, що відправлений президенту закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів" сфальсифікований. Проти прийняття закону виступили також представники рекламного бізнесу.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас