Прем'єр вимагає встановити реальні терміни забезпечення житлом обдурених вкладників "Еліта-центр" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр вимагає встановити реальні терміни забезпечення житлом обдурених вкладників "Еліта-центр"

Нерухомість
615
Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає встановити реальні терміни забезпечення житлом постраждалих від афери "Еліта-центр".
"Звертаємо увагу Київської міськадміністрації і керівництва компанії "Київміськбуд", що 26 лютого виповнилося 6 років з дня афери групи компаній "Еліта-центр". Питання остаточного забезпечення житлом ошуканих інвесторів вирішується повільно. Необхідно встановити реальні терміни, щоб розрахуватися з людьми", - сказав він під час наради з питань будівництва в суботу в Києві.
У свою чергу, глава КМДА Олександр Попов повідомив прем'єру, що ситуація із забезпеченням житлом вкладників еліта-центр є непростою, оскільки Київ виключно своїми силами веде це питання, кількість постраждалих - близько 1,5 тис. осіб, і тільки в 2011 році вперше було виділено 150 квартир.
М.Азаров зажадав більш рішучих дій.
На початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, в результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали у них гроші як оплату житла, що будується. Загальна сума, яку отримали шахраї від громадян, оцінюється більш ніж в 400 млн грн.
В Швейцарії 1 листопада 2007 року був затриманий О.Волконський (Шахов), підозрюваний в організації шахрайства "Еліта-Центр". 9 жовтня 2008 р. він був екстрадований зі Швейцарії в Україну.
8 вересня 2009 р. організатору афери на ринку нерухомості "Еліта-Центр" О.Волконському (Шахову) було пред'явлено офіційне звинувачення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас