Голова ФРБ Сент-Луїса висловив незгоду з позицією Бернанке щодо ситуації на ринку праці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРБ Сент-Луїса висловив незгоду з позицією Бернанке щодо ситуації на ринку праці США

Казна та Політика
292
Глава Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард висловив незгоду з позицією глави Федеральної резервної системи США Бена Бернанке з питання обстановки на ринку праці, передає Reuters.
Раніше на цьому тижні Бернанке, виступаючи перед американськими конгресменами, повідомив, що стан ринку праці США, як і раніше, далекий від нормального, незважаючи на стійке зниження рівня безробіття з серпня 2011 р., та члени ФРС не очікують подальшого істотного зниження рівня безробіття в 2012 р.
За словами Бернанке, зафіксоване в минулому році зниження рівня безробіття виявилося більш швидким, ніж можна було б очікувати, з огляду на темпи зростання економіки нижче довгострокового тренда. Подальше поліпшення обстановки на ринку праці США, на думку Бернанке, зажадає більш сильного економічного зростання, поліпшення кінцевого попиту і виробничих даних. Зниження рівня безробіття повинно супроводжуватися порівнянним прискоренням економічного зростання, вважає глава ФРС.
При цьому Бернанке підкреслив, що зафіксовані дисбаланси між обстановкою на ринку праці і даними щодо кінцевого попиту і виробництва викликають занепокоєння. У зв'язку з цим на перший план виходить необхідність пильного відстеження динаміки економічного зростання.
Між тим, на думку Балларда, рівень безробіття в США буде знижуватися і досягне до кінця 2012 р. позначки 7,8%. При цьому Баллард зазначив, що не бачить ніякої невідповідності між помірним економічним зростанням і сталим поліпшенням обстановки на ринку праці. "Я вважаю, що ситуація з безробіттям у США покращиться. І я не вважаю, що необхідно домогтися швидкого економічного зростання для того, щоб знизити рівень безробіття", - сказав Баллард, виступаючи з промовою в Університеті Саймона Фрейзера в канадському місті Бернабе.
В даний час рівень безробіття в США складає 8,3%, знизившись з 9,1% влітку 2011 р. Між тим, згідно з оприлюдненими 29 лютого 2012 р. переглянутими даними Міністерства торгівлі США, ВВП США в IV кварталі 2011 р., в порівнянні з попереднім кварталом, виріс на 3,0% в перерахунку на річні темпи (annual rate).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас