Україна вже подумує заборонити білоруський бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вже подумує заборонити білоруський бензин

Енергетика
2595
Торгова війна на "продовольчому" фронті може зачепити сферу поставок нафтопродуктів з Білорусі, на частку яких сьогодні припадає понад 30% українського ринку, пише РБК-Україна.
Так, Антимонопольний комітет України в лютому направив компанії "БНК-Україна" - найбільшому постачальнику палива з Білорусі в 2011 р. - об'ємний запит, що стосується діяльності компанії.
Це відбулося відразу після претензій Білорусі до українських сирів і намірів на цій підставі обмежити їх поставки. Через кілька днів Білорусь офіційно заявила про відсутність претензій до українських сирів.
Зазначимо, що наприкінці лютого - початку березня між Білоруссю і Євросоюзом спалахнув дипломатичний конфлікт, в результаті якого всі 27 країн ЄС відкликали своїх послів з Мінська. За повідомленнями ЗМІ, не виключено, що Євросоюз може перейти до економічних санкцій проти Білорусі, зокрема обмеживши імпорт нафтопродуктів з республіки - одну з найпотужніших статей доходів Мінська.
Це створює передумови для посилення присутності білоруських нафтопродуктів на українському ринку, проте завадити цьому може торгова війна, що розгортається навколо поставок продовольства.
Нагадаємо, Білорусь може заборонити ввезення низки продуктів з України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас