Москва може відмовитися від реконструкції "Лужників" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва може відмовитися від реконструкції "Лужників"

354
Влада Москви може відмовитися від дорогого проекту перебудови стадіону "Лужники", завершити яку планувалося до чемпіонату світу з футболу в 2018 р.
Найближчим часом московська влада повинна прорахувати прийнятну економіку поновлення Великої спортивної арени (ВСА), або схвалити проект будівництва нового стадіону в іншому місці. Раніше передбачалося на реконструкцію ВСА витратити 23-40 млрд руб. (0,794 - 1,38 млрд дол.)
У вересні минулого року консорціум міжнародних консультантів на чолі з Colliers Int. презентував концепцію розвитку олімпійського комплексу "Лужники", яка була підготовлена на замовлення однойменного ВАТ (підконтрольне владі Москви). Інвестиції в проект оцінюються в 65 млрд руб. (2,3 млрд дол). Його найбільш капіталомісткою частиною є розвиток спортивної інфраструктури "Лужників", який оцінили в 50,67 млрд руб. (1,8 млрд дол). Затвердити підготовлену концепцію сторони розраховували до кінця вересня, проте, як повідомили РБК daily в Colliers Int., цей документ все ще перебуває на розгляді уряду Москви.
Як повідомило джерело у владі Москви, міська влада може взагалі відмовитися від редевелопмента всієї території "Лужників" і реконструкції ВСА зокрема через високу вартість проекту. За словами високопоставленого чиновника в столичному будкомплексі, місто досі не визначилося з джерелом фінансування реконструкції "Лужників" - за рахунок бюджету чи приватних інвесторів.
Нагадаємо, орієнтовна вартість реконструкції Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" в Києві, на якому проходитимуть матчі Чемпіонату Європи з футболу в 2012 р. складає 560-585 млн дол. Після реконструкції стадіон вміщує 70 тис. осіб і є найбільшим стадіоном Євро-2012.
Реконструкція НСК "Олімпійський" почалася в серпні 2008 р. Перший матч на оновленому "Олімпійському" 11 листопада 2011 р. зіграли збірні України та Німеччини. 11 червня 2012 р. на цій спортивній арені відбудеться перший матч в рамках Євро-2012 між збірними України та Швеції. Фінал чемпіонату пройде на "Олімпійському" 1 липня п. р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас