Меркель: Повторення безлімітних трирічних кредитних аукціонів ЄЦБ не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Повторення безлімітних трирічних кредитних аукціонів ЄЦБ не буде

Казна та Політика
181
Недавні заходи Європейського центрального банку (ЄЦБ) з уливання ліквідності в банківську систему єврозони допомогли виграти час для вирішення боргових проблем в регіоні, однак повторення даних заходів чекати не варто, сказала канцлер Німеччини Ангела Меркель, яку цитує агентство MarketWatch.
У середу ЄЦБ провів другий у своїй історії трирічний аукціон, на якому рекордне число банків (800) залучило рекордну суму - майже 530 млрд євро під ставку рефінансування (в даний час - 1% річних).
"Ми, безумовно не будемо вживати додаткові аналогічні заходи. Ліквідність знову виходить з ринку", - сказала Меркель під час завершення саміту глав країн єврозони в Брюсселі.
У той же час деякі експерти висловлювали думку, що це міг бути не останній трирічний кредитний аукціон ЄЦБ, і регулятор може знову вдатися до такого заходу в зв'язку зі збереженням побоювань щодо економічної стабільності в єврозоні.
Перший аналогічний аукціон був проведений 21 грудня 2011 року. Тоді банки взяли 489 млрд євро. У першому аукціоні взяли участь 523 банки.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас