Експерт: Потужність "Південного потоку" залежить від позиції України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Потужність "Південного потоку" залежить від позиції України

Енергетика
205
Масштаби будівництва і потужність "Південного потоку" залежать від позиції України і домовленостей навколо української газотранспортної системи. Таку думку висловив незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін, пише УНН.
Він вважає, що будівництво "Південного потоку" розпочнеться в будь-якому випадку. "Однак від України залежать масштаби цього проекту. Тобто, планується прокладання чотирьох гілок потоку потужністю майже 16 мільярдів кубометрів кожна. Але якщо Україна домовиться з Європою і Росією про співпрацю на базі своєї ГТС, масштаби можуть бути іншими. Наприклад, це може бути тільки одна гілка потоку або дві", - зазначив експерт.
У Росії неофіційно визнають, що масштаби цього проекту залежать від позиції України і домовленостей щодо української ГТС, зазначив експерт. Разом з тим, Саприкін відзначає, що Україна може розраховувати на Європейський Союз і Енергетичне Співтовариство в питанні реалізації проекту "Південний потік". "Україна розраховує на підтримку Європейського Союзу і, більше того, розраховує, що Європа дасть гроші на модернізацію і реконструкцію ГТС", - зазначив Саприкін.
Разом з тим експерт відзначив, що Євросоюз не може категорично заборонити окремим країнам реалізовувати якісь проекти. Але структури ЄС можуть впливати на окремі держави.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас