Європейська Рада підтримала 5 пріоритетів в економіці на 2012 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська Рада підтримала 5 пріоритетів в економіці на 2012 рік

Казна та Політика
159
Європейська Рада (саміт глав держав і урядів країн - членів ЄС) підтримала 5 пріоритетів в економіці на 2012 рік, запропонованих Єврокомісією. Про це йдеться в схваленому сьогодні висновку Європейської Ради, пише УНІАН.
Згідно з документом, пріоритетами економічної політики на 2012 рік визначені продовження фіскальної консолідації, відновлення нормального кредитування економіки, сприяння зростанню і конкуренції, боротьба з безробіттям і соціальними наслідками кризи, а також модернізація державного управління.
У висновку зазначається, що подальші зусилля потрібно здійснити як на національному, так і на європейському рівнях.
Так, Європейська Рада заявила про необхідність дотримання усіма країнами - членами Європейського Союзу заявлених цілей у фіскальній політиці, а також перегляду податкової політики, щоб зробити її більш ефективною, з меншою кількістю винятків і більш широкою податковою базою.
Крім того, лідери ЄС висловилися за додаткові дії з метою досягнення рівня зайнятості 75% до 2020 року, перш за все, такі заходи повинні стосуватися збільшення зайнятості серед молоді.
На європейському рівні Європейська Рада вважає важливим продовжити роботу із завершення формування єдиного ринку ЄС, сприяння більш ресурсно-ефективній, більш "зеленій" (екологічній) і більш конкурентній економіці.
Крім того, Європейська Рада наголосила на необхідності сприяти розвитку науки та досліджень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас