Янукович підписав закон, що дозволяє НБУ займатися видобутком дорогоцінних металів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав закон, що дозволяє НБУ займатися видобутком дорогоцінних металів

Банківські метали
419
Президент України Віктор Янукович підписав закон № 4395-VI "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності Національного банку України". Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Відповідно до закону, Національний банк України (НБУ) зможе займатися діяльністю, пов'язаною з розвідкою, видобутком, виробництвом дорогоцінних металів і першочерговим скуповуванням брухту дорогоцінних металів з метою поповнення золотовалютних резервів. Золотовалютні резерви держави включають в себе активи, визнані світовим співтовариством і призначені для міжнародних розрахунків.
Крім того, за законом, золотовалютний резерв є засобом забезпечення внутрішньої і зовнішньої стабільності національної грошової одиниці України. За підрахунками фахівців, розробка тільки одного з найбільш підготовлених родовищ золота - Клинцівського, дозволить збільшити золотий запас України приблизно на 30 т, що в дійсних на сьогодні цінах становить близько 1,6 млрд дол.
Крім цього, початок видобутку і виробництва золота дозволить:
- ввести боргові зобов'язання НБУ;
- забезпечити випуск інвестиційних монет, які будуть альтернативним засобом накопичення для населення;
- створити додаткові робочі місця, що призведе до збільшення грошових доходів населення, зростання споживання товарів, робіт і послуг, надходження податків і зборів до Державного бюджету України.
Нагадаємо, Верховна Рада України схвалила з пропозиціями Президента закон № 9440 9 лютого 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас