АМКУ рекомендував 9 молокопереробникам знизити ціни на продукцію відповідно до зниження закупівельних цін на молоко у Полтавській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендував 9 молокопереробникам знизити ціни на продукцію відповідно до зниження закупівельних цін на молоко у Полтавській області

Аграрний ринок
285
Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету рекомендувало 9 молокопереробним підприємствам регіону знизити ціни на продукцію відповідно до зниження закупівельних цін на молоко.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба тервідділення.
З метою усунення причин виникнення порушень законодавства про захист економічної конкуренції адміністративна колегія відомства рекомендувала молокопереробникам вжити заходів щодо встановлення економічно обґрунтованих оптово-відпускних цін на молокопродукцію відповідно до рівня зниження закупівельних цін на молоко.
Згідно з повідомленням, в територіальне відділення надійшли звернення громадян, місцевих органів влади, народних депутатів щодо одночасного зниження закупівельних цін на молоко підприємствами області.
АМКУ зазначає, що, порівнюючи динаміку фактичних закупівельних цін на молоко з рівнем оптово-відпускних цін на молокопродукцію, встановлено, що оптово-відпускні ціни знизилися тільки на окремі види продукції, при цьому темпи зниження оптово-відпускних цін на продукцію значно менші від темпів зниження рівня закупівельних цін.
Дане рішення АМКУ прийнято 28 лютого і стосується 9 підприємств: ТОВ "Білоцерківська агропромислова група", ВАТ "Кременчуцький міськмолзавод", ВАТ "Лубенський молочний завод", ТОВ "Миргородський сироробний комбінат", ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ТДВ "Глобинський маслозавод", ТОВ "Решетилівський маслозавод", ВАТ "Хорольський молочноконсервний комбінат дитячих продуктів".
Про результати розгляду рекомендацій підприємства повинні повідомити в територіальне відділення через 10 днів з дня їх отримання.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Микола Азаров стурбований зниженням закупівельних цін на молоко.
17 лютого АМКУ оштрафував ТОВ "Семенівська молочна компанія", "Глобинський маслозавод" і "Пирятинський сирзавод" разом на 60 тис. гривень за узгоджені антиконкурентні дії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас