Президент ЄЦБ: Справи в Європі йдуть краще, ніж три місяці тому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент ЄЦБ: Справи в Європі йдуть краще, ніж три місяці тому

Казна та Політика
189
Президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі попередив про ризики для європейської економіки на тлі боргової кризи, але в цілому охарактеризував розвиток ситуації в Європі як позитивний. "Зараз стан справ у регіоні значно кращий, ніж в листопаді минулого року", - сказав він на саміті Євросоюзу в Брюсселі. За його словами, країнам єврозони варто дотримуватися програм жорсткої економії, проводити фіскальні та економічні реформи, які, поряд з підтримкою ЄЦБ, забезпечать валютному блоку стабільний вихід з кризи, передає Reuters.
За словами Драгі, для Європи настав вирішальний період, коли регіон намагається повернутися до стійкого економічного зростання, незважаючи на рекордне безробіття, ослаблення промислового сектора і розгін інфляції.
Драгі також зазначив, що задоволений результатами другого тендеру ЄЦБ з надання комерційним банкам фінансування терміном на три роки. "Мета - залучити до участі в програмі невеликі і середні за розміром банки - була досягнута", - сказав голова ЄЦБ.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас