Чому Україна припинила видобувати золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Україна припинила видобувати золото

Банківські метали
1517
Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що для відновлення роботи єдиного в Україні золотодобувного підприємства - Мужіївської золотодобувної фабрики потрібен інвестор.
Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр заявив вчора в Ужгороді, відповідаючи на запитання закарпатських журналістів.
"Яка позиція держави щодо єдиного в Україні золотодобувного підприємства в с. Мужієво, що на Закарпатті? Говорячи про це підприємство, можливий тільки один варіант - потужний інвестор. Це багате родовище, крім золота, там багато супутніх металів. Думаю, перспективи є", - сказав Азаров.
Мужіївська золотодобувна фабрика ТОВ "Закарпатполіметали" - єдине в Україні розроблене родовище золота.
ТОВ "Закарпатполіметали" почало працювати в 1999 році. Його засновником є державна акціонерна компанія "Укрполіметали", яка володіє 93,67% статутного фонду.
У грудні 2006 року через відсутність належного інвестування господарську діяльність підприємства призупинили. В результаті зупинки виробничої діяльності підприємства майже 400 робітників залишилися без роботи, виникла кредиторська заборгованість у сумі понад 29 млн. грн.
Крім золота, в Мужіївському родовищі (прогнозований ресурс - 43,96 тонни), є свинець, цинк і срібло.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас