ЄС готовий перевести Греції гроші, але чекає завершення обміну облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готовий перевести Греції гроші, але чекає завершення обміну облігацій

Казна та Політика
186
Міністри фінансів країн єврозони приймуть остаточне рішення про виділення Греції коштів з схваленого ними в лютому другого кредитного пакета після завершення обміну облігацій та отримання доповіді про виконання Афінами умов угоди.
Влада Греції виконала поставлені перед ними умови для отримання чергової фінансової допомоги, повідомив у четвер в офіційному комюніке голова Єврогрупи, прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер після наради міністрів фінансів країн зони євро.
"Уряд Греції добився достатнього прогресу в реалізації попередніх заходів бюджетної економії і реформування економіки, яких від неї вимагали європейські партнери на зустрічі в Афінах. Всі необхідні закони прийняті - і залишилося врегулювати деякі деталі", - сказав Жан-Клод Юнкер.
Водночас голова Єврогрупи уточнив, що рішення про переведення конкретних грошей буде прийнято лише за умови, що нинішня операція зі скорочення боргу Греції, що перебуває в руках приватних кредиторів, успішно завершиться.
Обсяг другого пакету допомоги Афінам становить 130 млрд євро. Міністри фінансів вже схвалили виділення Афінам першої порції коштів з цього пакету, необхідних для виплат приватним кредиторам в рамках обміну облігацій. Частина становить 71,5 млрд євро.
На наступному тижні "трійка" (ЄС, МВФ і Європейський ЦБ) представить доповідь про виконання Афінами умов допомоги. За даними Financial Times, остаточне рішення про виділення кредитних коштів, таким чином, може бути прийняте міністрами фінансів на зустрічі 9 березня.
Нарада міністрів фінансів країн Єврогрупи відбулася напередодні саміту Євросоюзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас