Путін: Великобританія може приєднатися до "Північного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Великобританія може приєднатися до "Північного потоку"

Енергетика
297
Росія і Великобританія ведуть переговори про приєднання Об'єднаного Королівства до "Північного потоку", повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Ми зараз почали переговори про те, що Великобританія може приєднатися до "Північного потоку", що Великобританія стає поступово імпортером газу. У нас є й інші проекти, серйозні дуже і я розраховую, що обсяг наших торгово-економічних зв'язків та інші складові нашої співпраці будуть розширюватися", - сказав Путін на зустрічі з головними редакторами іноземних ЗМІ.
При цьому Путін визнав, що зараз у Росії і Великобританії "рівень економічних відносин поганий", оскільки товарооборот становить лише $16 млрд, тоді як, наприклад, з Німеччиною - $72 млрд.
Водночас прем'єр-міністр категорично не погодився з думкою одного з учасників зустрічі про те, що він негативно ставиться до Великобританії і, можливо, саме через це не хоче їхати в Лондон на Олімпіаду.
"Це просто повна нісенітниця. З якого дива в мене повинні бути погані відносини з Лондоном?" - сказав він. За словами Путіна, у нього були непогані стосунки з колишнім прем'єр-міністром Тоні Блером, і він із задоволенням приїжджав у Лондон.
Путін запевнив, що або він, або Дмитро Медведєв обов'язково приїде влітку в Лондон на олімпійські ігри. "У нас буде якраз найактивніший період формування уряду. Я б з задоволенням приїхав на олімпійські ігри, мені це цікаво. Нам, звичайно, буде цікаво подивитися, як Великобританія організовує олімпійські ігри - для нас це має прикладне значення, маючи на увазі, що в 2014 році ми повинні проводити зимову олімпіаду", - сказав він.
"Ми ще не говорили, хто з нас поїде, але хтось точно поїде - або я, або пан Медведєв", - пообіцяв Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас