ЄС робить ставку на власні корисні копалини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС робить ставку на власні корисні копалини

Енергетика
165
Єврокомісія закликала країни ЄС більш ефективно використовувати власні природні багатства. Пропонується більш широко використовувати сучасну техніку і технології, а також розширити співпрацю.
Країнам Європейського Союзу слід ефективніше використовувати власні корисні копалини. Про це йдеться в оприлюдненій заяві Європейської комісії. Брюссель пропонує, зокрема, більш широко використовувати сучасну техніку і технології, а також розширити співпрацю у цій сфері.
Крім того, рекомендовано приділяти більше уваги вторинній переробці особливо цінної сировини, включаючи продукцію з використанням рідкісноземельних металів. Кожен громадянин Євросоюзу щорічно здає в утиль в середньому 17 кілограмів таких металів, що застосовуються при виготовленні електро- та електронної техніки. Необхідно ширше використовувати ресайклінг золота, срібла, міді, паладію, кобальту та інших цінних металів, підкреслюється в заяві. Всі ці заходи дозволять зменшити залежність ЄС від імпорту, цитує документ агентство AFP.
Зараз у країнах Євросоюзу знаходяться підземні багатства на суму близько 100 мільярдів євро, передає агентство dpa з посиланням на підрахунки фахівців. Корисні копалини залягають на глибині від 500 до 1000 метрів. Добути їх допоможуть нові технології і техніка. "Ми повинні зробити все можливе, щоб використовувати наш потенціал в повній мірі", - заявив комісар ЄС з питань підприємництва і промисловості Антоні Таяні. Так, в гірській промисловості можна більш широко застосовувати автоматизовану техніку, в тому числі з дистанційним управлінням. За словами єврокомісара, Брюссель пропонує розширити інноваційне партнерство із залученням вчених, фахівців і фірм країн-членів Євросоюзу. З 2014 року на цілі модернізації в цій сфері буде щорічно виділятися близько 90 мільйонів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас