Вчені винайшли вакцину від гепатиту С — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені винайшли вакцину від гепатиту С

66
Російські вчені в четвер представили журналістам винайдений ними препарат, який може виводити з організму людини вірус гепатиту С і Герпесвірусні інфекції.
"Насправді це десятки років і праць. І сьогодні вони показують лише свої перші результати, перші дослідження, які доводять те, що їхня ідея знайшла своє практичне застосування, і вона вилікувала конкретних людей. Гепатит С - серйозна проблема для здоров'я людини. Насправді це захворювання практично не виліковується. І, звичайно, мрія будь-якого вченого - знайти спосіб, як вилікувати", - розповів член наглядової ради уральського фармацевтичного кластера Олександр Петров, пише РИА Новости.
За його словами, ліки, відкриті командою професора кафедри фармакології Уральської державної медичної академії (УДМА) Сергія Родіонова, носять назву альфафетапротеїн. Торгова марка буде називатися "Профеталь". Вакцина вже протестована на 30 хворих. Вчені планують взяти на дослідження ще одну групу людей, щоб підтвердити перші результати.
Петров пояснив, що препарат буде випускатися у вигляді вакцини, яка здатна виводити з організму людини вірус гепатиту, герпесвірусної інфекції. Так, перші хворі, на яких був протестований препарат, виліковувалися повністю.
"У наших пацієнтів після лікування вірус не виявляється, тобто повністю зникає вірус в організмі. Ті спостереження, які у нас є за пацієнтами, - вони від півтора до трьох років. Тобто якщо протягом 1,5-2 років не виявляється більше вірус, то це вважається клінічним одужанням. У нас є такі спостереження. Це дуже хороший результат", - сказав Родіонов.
"Інвестори і переговорники трохи тупцюють на місці. Їм не вистачає 8 млн. євро для завершення проекту. Я вважаю, вони гроші знайдуть", - підкреслив Петров.
Він додав, що загальна вартість проекту - 960 млн. рублів. До вересня 2012 року, за його словами, планується обладнати шість лабораторій та виробничий майданчик в місті Новоуральськ Свердловської області. Тоді ж почнеться монтаж устаткування, виробництво і незабаром ліки вийдуть в широке застосування. Зараз препарат уже зареєстрований і дозволений до застосування.
"Сьогодні частково обладнання вже сплачено, частково обладнання знаходиться в закупі. Комплекс чистих приміщень знаходиться теж у замовленні. Передоплата за нього, я так розумію, внесена", - зазначив Петров.
Надалі вчені планують продовжувати дослідження з розширення показань цього препарату, зокрема, цієї технології.
"Йде так звана четверта фаза клінічних випробувань, післяреєстраційна. Ще розглядається багато всяких аутоімунних захворювань, коли імунна система починає з якихось причин атакувати власний організм. Це і системні захворювання - системний червоний вовчак, склеродермія", - повідомив Родіонов.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас