Ціни на нафту стабільні на тлі суперечливих даних про економіку і запаси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту стабільні на тлі суперечливих даних про економіку і запаси

Енергетика
102
Ціни на нафту стабілізувалися в процесі торгів у четвер біля найвищого рівня з понеділка. З одного боку, нафтовий ринок підтримують очікування, що зростання світової економіки посилить попит на енергоносії, з іншого боку, ралі стримується високими показниками запасів, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість квітневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилося на $ 0,01 (0,01%) відносно закриття сесії в середу - до $ 107,06 за барель.
За підсумками торгів 29 лютого цей контракт подорожчав на $ 0,52 (0,5%) - до $ 107,07 за барель. Приріст цін на нафту склав 8,7% в лютому, він був максимальним з жовтня. За останні 12 місяців WTI подорожчала на 7,4%.
У черговому огляді Федерального резерву Beige Book відзначається стійке поліпшення промислового виробництва по всій території США.
Крім того, надходять непогані дані щодо виробничого сектору Китаю. Офіційний індекс менеджерів закупівель, що публікується статистичним бюро КНР, зріс у лютому до 51 пункту з 50,5 пункту в січні і 50,3 в грудні, досягнувши самого високого рівня з вересня минулого року.
"Економічні дані малюють гарну картину попиту для США. Хоча про бум мови не йде, все набагато оптимістичніше тих сценаріїв другого витка рецесії, які ми розглядали в минулому році, і це зміцнює ринок нафти", - зазначив головний ринковий аналітик CMC Markets Asia Pacific Pty Майкл Маккарті.
Проте темпи зростання комерційних запасів нафти в США минулого тижня майже вчетверо перевершили прогнози, а обсяги видобутку нафти країнами ОПЕК досягли максимального рівня більш ніж за три роки.
Запаси нафти в США підскочили минулого тижня на 4,2 млн барелів, тоді як консенсус-прогноз аналітиків, опитаних Bloomberg, становив 1,1 млн барелів.
У лютому ОПЕК збільшила видобуток нафти на 255 тис. барелів на добу - до 31,1 млн барелів на добу, що стало найвищим показником з листопада 2008 року. При цьому видобуток в Ірані був мінімальним більш ніж за 9 років.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на квітень на лондонській біржі ICE Futures піднялося на $ 0,10 (0,08%) - до $ 122,76 за барель.
За підсумками попередньої сесії цей контракт зріс в ціні на $ 1,11 (0,91%) - до $ 122,66 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас