На авіаперельоти депутатів витратять 7 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На авіаперельоти депутатів витратять 7 млн гривень

Казна та Політика
131
Сьогодні "Вісник державних закупівель" опублікував результати укладеного між Верховною Радою і авіакомпанією "Україна" договору на надання останнім послуг авіаперевезень народних депутатів. Сума, зазначена в договорі, становить 6929 303.64 гривень і розрахована на весь 2012 рік, пише Дело.
Тендер проводився в неконкурентних умовах за участю тільки однієї копанні, яка вже не перший рік надає подібні послуги парламентаріям.
На офіційному сайті Верховної Ради дане розпорядження поки відсутнє.
Варто зазначити, що кошторис Верховної Ради на 2012 рік ще не затверджений. Його планувалося схвалити ще минулої п'ятниці, але цього не відбулося у зв'язку з блокуванням трибуни парламенту представниками опозиції.
Нагадаємо, в минулому 2011 році навіть у настільки серйозні суми депутатам "вписатися" не вдалося. Затверджені договори на 7 мільйонів гривень все з тією ж авіакомпанією "Україна" на послуги з авіаперевезення державних офіційних делегацій були перевищені вже в перші 4 місяці.
Так, службовці парламенту за цей період перевищили ліміт на внутрішні авіаперельоти на 2 млн гривень. За перший квартал 2011 року "регіонал" Сергій Васютін перевищив норму безкоштовних перевезень депутатів на 68 тисяч гривень. На другому місці депутат Дмитро Святаш, який перевищив норму на 37 тисяч гривень. Всього в списку депутатів, які перевищили норму, - 70 прізвищ.
Окремим рядком витрати йшли витрати на перельоти делегацій чартерними літаками, які складали за затвердженим кошторисом 10 мільйонів гривень.
Крім того, оренда вертольота "AUGUSTA 139" для президента офіційно коштувала бюджету 7,5 мільйона гривень. У 2011 році планували витратити на закордонні візити президента 29 мільйонів 151 тисячу гривень, а за фактом касові видатки склали 21 мільйон 336 тисяч гривень.
Торік Янукович, згідно з фотогалереєю на його сайті, здійснив 24 закордонні візити. Таким чином, в середньому один візит Януковича за кордон коштував бюджету 890 тисяч гривень, тобто 111 тисяч доларів.
Роком раніше бюджет апарату Верховної Ради на внутрішні перельоти склав орієнтовно 1 млн гривень. Тоді, в 2010 році, піднявся скандал про надмірне використання даного виду пересування, і проводилося розслідування, в якому деяких авіаперевізників підозрювали в розкраданні державних коштів з ВР.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас