Податкова відшкодує малому і середньому бізнесу 116 млн грн ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова відшкодує малому і середньому бізнесу 116 млн грн ПДВ

Казна та Політика
195
За оперативними даними, малі та середні підприємства протягом лютого вже отримали на рахунки понад 70 млн грн відшкодування ПДВ. Усього за підсумками місяця ця сума перевищить 116 млн грн. Про це повідомили в прес-службі ДПАУ.
Державна податкова служба стверджує, що, за умови прозорості і законності фінансових операцій, малий і середній бізнес і надалі буде отримувати компенсацію. Про це повідомив голова ДПСУ Олександр Клименко.
"Надходить багато скарг на те, що для малого і середнього бізнесу було величезною проблемою отримати відшкодування ПДВ. Підприємці були впевнені, що держава готова прислухатися лише до великих корпорацій. Цей стереотип поступово руйнується - другий місяць поспіль малий і середній бізнес отримує цю компенсацію", - зазначив податківець.
У тому числі відшкодування на суму до мільйона гривень в автоматичному режимі в лютому отримали 126 підприємств, загальний обсяг компенсації склав 36 млн грн. Керівник податкової закликав інших підприємців активніше користуватися цим сервісом. Для цього платник повинен відповідати критеріям, визначеним Податковим кодексом України. Вони стосуються розбіжностей між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом, рівнем заробітної плати тощо.
"У нас не існує жодної дискредитації, і всі наші сервісні механізми є відкритими як для великого бізнесу, так і для середнього та малого. Ми всіляко підтримуємо прагнення бізнесменів перейти на режим автоматичного відшкодування, оскільки це цивілізований метод роботи, новий рівень податкової культури", - підкреслив О.Клименко.
Нагадаємо, що в січні 390 українських компаній, які мали залишки невідшкодованого ПДВ на суму до 1 млн грн, отримали 126 млн грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас