Болгарія вимагає від Газпрому знижки в ціні на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія вимагає від Газпрому знижки в ціні на газ

Енергетика
117
Болгарія - головний учасник трубопровідного проекту "Південний потік" - вимагає від "Газпрому" знижки в ціні на газ і включення в ціну спотових індексів, повідомляє прес-служба уряду країни.
"Формула ціни буде враховувати нові тенденції в ціноутворенні природного газу, що означає спотову складову ціни і загальну схильність зниження ціни газу, яка визначається з ціни нафти", - заявив міністр економіки, енергетики і туризму Болгарії Трайчо Трайков на зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.
"Протягом двох місяців я сподіваюся отримати рішення з цього питання", - додав він.
Минулого року Болгарія платила за російський газ в середньому приблизно $390 за 1 тис. кубометрів.
Поставки здійснюються через російсько-болгарське СП "Овергаз". Обговорюється новий довгостроковий контракт між ТОВ "Газпром експорт" і держкомпанією Bulgargaz.
Прес-служба "Газпрому" повідомила, що в березні South Stream Bulgaria AD підіб’є підсумки відкритого тендера з вибору підрядників на виконання робіт з територіального планування, оцінки впливу на навколишнє середовище і підготовки проектної документації ділянки газопроводу на території Болгарії.
"У Болгарії дуже добре розуміють цінність для країни прийнятого рішення про реалізацію проекту "Південний потік" у варіанті максимальної продуктивності - 63 млрд кубометрів", - сказав журналістам О.Міллер.
У 2011 році "Газпром" поставив до Болгарії 2,81 млрд кубометрів газу.
Газопровід "Південний потік" пройде по Чорному морю в обхід України і вийде на берег в Болгарії біля Варни. Потім передбачається будівництво двох рукавів: один на північ Італії, інший - на південь Італії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас