Один зі штатів США обговорює введення власної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один зі штатів США обговорює введення власної валюти

Валюта
880
У Палату представників Вайомінга внесли законопроект, який передбачає вироблення заходів на випадок краху федерального уряду США і колапсу економіки країни. Як повідомляє Reuters, серед запропонованих заходів в документі присутній пункт про введення в штаті власної валюти в разі колапсу долара.
Законопроект передбачав виділення 16 тис. доларів на роботу комісії, яка повинна була вирішити, що робити, якщо федеральний уряд не матиме реальної влади в країні і почнуться перебої з енергопостачанням і поставками продовольства.
До комісії повинні були увійти члени законодавчих зборів штату і декілька чиновників. Конгресмен-республіканець Девід Міллер, головний ініціатор законопроекту, спочатку домагався виділення на роботу комісії 32 тис. доларів.
Крім пропозиції про власну валюту в документ було внесено іронічне положення про необхідність подумати над придбанням для Вайомінга авіаносця (при тому що штат не має виходу до моря). Крім того, як пише The Huffington Post, законопроект також передбачав початок призову в власну армію штату.
За словами одного з конгресменів, ці положення, так само як і пункт про свою валюту, були внесені в законопроект його противниками, які тим самим, очевидно, хотіли висміяти ідею створення комісії. В результаті до моменту голосування пропозиції про авіаносець і власну армію з документа прибрали.
Під час голосування, яке відбулося 28 лютого, документ був відхилений з перевагою в три голоси: за було віддано 27 голосів, проти - 30.
Занепокоєння американських політиків у даний час викликає головним чином держборг країни, що перевищив 15 трлн доларів. Конгресмен Рон Пол, який бореться за висунення в президенти від республіканців, вважає, що США вже фактично перебувають у стані банкрутства. Більшість американських політиків не розділяють подібні побоювання.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас