Moody’s прогнозує складності в банківському секторі Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s прогнозує складності в банківському секторі Росії

Казна та Політика
280
Експерти міжнародного рейтингового агентства Moody's вважають, що залежність економіки Росії від нафтогазової галузі сприятиме волатильному економічному зростанню країни, а зниження обсягів ліквідності негативно позначиться на банківському секторі РФ, йдеться в щорічному кредитному звіті Moody's щодо РФ. Документ не містить рейтингових дій, а є загальною характеристикою ситуації в країні.
"Залежність країни від нафти і газу означає, що економічне зростання буде залишатися досить волатильним, про що свідчить порівняно різка рецесія Росії в 2009 році. РФ стикається також з економічними труднощами, пов'язаними з її основними демографічними проблемами - старінням населення і скороченням його чисельності", - йдеться в звіті.
"На банках РФ негативно позначиться скорочення обсягу ліквідності, уповільнення темпів зростання кредитування і тиск у зв'язку з якістю активів. (...) При цьому, в той час як ризики збільшилися, виняткова здатність Росії до "амортизації" фінансових ударів знижує її сприйнятливість до ризиків, які можуть виникати через політичні, економічні і фінансові події", - йдеться в звіті Moody's.
Російська Федерація в даний час має довгостроковий рейтинг "Baa1" за класифікацією Moody's, прогноз - "стабільний". Рейтинг враховує великий обсяг держактивів, які можуть пом'якшити можливі складнощі при зниженні цін на нафту, значний обсяг міжнародних резервів, співвідношення боргу до ВВП.
"Забігаючи вперед, аналітики Moody's вважають, що завдання Росії в середньостроковій і довгостроковій перспективі полягають в розробці економічних основ, в залученні інвестицій, достатніх для поновлення застарілої інфраструктури, в стимулюванні структурних реформ та їх здійсненні. Такі реформи повинні бути спрямовані на вирішення демографічних питань або ж питань ефективності квазідержавних структур", - йдеться в звіті.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас