Клименко пообіцяв українській економіці "діагностику" двічі на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клименко пообіцяв українській економіці "діагностику" двічі на рік

Казна та Політика
297
Голова ДПСУ Олександр Клименко запевнив, що новий Індекс інвестиційної активності, створення якого ініціювала податкова, буде порівнювати український бізнес, в першу чергу, з європейським та американським. Про це він сказав під час зустрічі з Президентом Європейської Бізнес Асоціації Томашем Фіалою, повідомили УНН в прес-службі ДПАУ.
"Ми вже неодноразово говорили, що формуємо податкову політику в європейському тренді. Це стосується і наших зусиль як регулятора інвестиційного клімату в Україні. Залучаючи провідних фахівців-соціологів, податкова хоче мати адекватні знання про поточну ситуацію і вплив глобальних тенденцій на нашу економіку", - пояснив Клименко.
За словами податківця, на сьогодні в Україні використовуються кілька індексів, пов'язаних з інвестиційною привабливістю країни. Проте результати цих досліджень не задовольняють вітчизняних експертів, оскільки не включають аналіз українського бізнесу. З огляду на це пропонується створення нового індексу.
При цьому голова ДПСУ зазначив, що "діагностику" української економіки планується проводити мінімум двічі на рік.
"Кожні півроку проводиться аналіз українських та іноземних підприємств усіх форм власності, визначається їх специфіка, тенденції розвитку. Такий аналіз дозволить виявити регіональні особливості інвестиційного клімату. Ми отримаємо повноцінну економічну карту України", - зазначив Клименко.
Анкетування бізнесу проводиться відомим соціологічним центром, який і розробляє методологію оцінки якості інвестиційного клімату в країні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас