Мін'юст: Кабмін пропонує спростити реєстрацію земельних ділянок і прав на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст: Кабмін пропонує спростити реєстрацію земельних ділянок і прав на нерухомість

Аграрний ринок
465
Кабінет міністрів пропонує спростити процедуру державної реєстрації земельних ділянок і прав на нерухоме майно з метою нормалізації роботи ринку нерухомості і поліпшення інвестиційної привабливості держави.
Відповідний законопроект, розроблений Міністерством юстиції, схвалено на засіданні уряду в середу, повідомила прес-служба Мін'юсту.
"З метою спрощення процедури держреєстрації передбачається можливість подання документів для державної реєстрації прав і в паперовій, і в електронній формі. Урядовим законопроектом пропонується звільнити фізичних і юридичних осіб від сплати державного мита при проведенні повторної державної реєстрації. Пропонується створити можливість надавати виписки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та органами державної реєстрації прав і нотаріусами", - наголошується в повідомленні.
Законопроектом, зокрема, пропонується надати можливість подавати заяву про держреєстрацію прав та їх обтяжень, а також відповідних документів безпосередньо нотаріусом і державним кадастровим реєстратором. "Така заява може бути подана зазначеними суб'єктами в орган держреєстрації прав з письмової згоди особи, яка має право на її подачу", - наголошується в повідомленні.
Крім того, передбачається можливість отримання виписки з Держреєстру, а також інформації про наявність іпотеки та обтяжень прав на нерухоме майно, особам, які мають майнові права на чуже нерухоме майно.
"Пропонується виключити із закону "Про Державний земельний кадастр" положення, згідно з яким державна реєстрація земельної ділянки скасовується державним кадастровим реєстратором, що здійснює таку реєстрацію, у разі якщо протягом одного року з дня здійснення державної реєстрації земельної ділянки майнове право на неї не зареєстровано з вини заявника", - йдеться в повідомленні.
Крім того, законопроектом пропонується виключити п.11 розд.VII закону "Про Державний земельний кадастр", яким встановлено, що ведення державного земельного кадастру в Києві буде здійснюватися до 1 січня 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас