Джерело: Колобову доручили повернути практику 90-х років з наповнення бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Колобову доручили повернути практику 90-х років з наповнення бюджету

Казна та Політика
2653
Головним завданням Юрія Колобова на посту міністра фінансів стане залучення коштів комбанків для фінансування бюджету.
Про це пише видання Комментарии з посиланням на джерело в Кабінеті міністрів України.
"Головна мета нового міністра фінансів - це знайти спільну мову з банками і "вмовити" їх активно купувати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Закордонне запозичення зараз закрито, тому вся надія тільки на внутрішні ресурси. І цими ресурсами є, перш за все, банківські гроші", - сказав співрозмовник видання.
"Якщо відродити практику середини 90-х років, коли продаж ОВДП здійснювався в тісному взаємозв'язку між Мінфіном і банками, то можна очікувати істотне зростання припливу грошей на купівлю і гривневих, і валютних ОВДП", - додало джерело.
"Як будувалася співпраця в 90-хх? Це було "ручне управління", коли з банками проводили бесіди, після яких вони не могли відмовитися від купівл ОВДП. Наводилися різні тоді доводи: обіцялися і преференції (НБУ обіцяв викупити ОВДП) без затримок і пряма рекомендація купувати, щоб не було проблем", - розповіло джерело.
Він також зазначив, що не менш важливим завданням для міністра стане пошук грошей для підвищення соціальних стандартів перед виборами: "Як завжди залишаться і традиційні проблеми, це недофінансування різного роду держпрограм з бюджету. При цьому напередодні виборів, перед міністром фінансів буде стояти велика проблема вишукування грошей для істотного зростання заробітних плат бюджетниками і виплат пенсіонерів".
"У зв'язку з цим доведеться частину бюджетних грошей перегрупувати для вирішення саме цих проблем. І як завжди залишається надія, що нового міністра фінансів будуть добре зустрічати в МВФ і він зможе знайти з ними спільну мову", - розповів представник Кабміну.
Нагадаємо, вчора президент України Віктор Янукович призначив Юрія Колобова міністром фінансів. До цього він обіймав посаду заступника голови Національного банку України.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас