Іран погодиться отримувати золото в обмін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран погодиться отримувати золото в обмін на нафту

Банківські метали
556
Іран "без жодних роздумів" погодиться приймати золото як плату за постачання своєї нафти. Про це заявив глава Центробанку країни Махмуд Бахмані, передає BBC News. Водночас, як повідомляє ізраїльська Haaretz, стало відомо, що дубайський Noor Islamic Bank під тиском США відмовився здійснювати будь-які угоди з іранськими фінансовими інститутами.
США і ЄС ввели фінансові санкції проти Ірану в січні 2012 року. Їх режим передбачає повну відмову взаємодіяти з банківськими установами Ісламської республіки. У зв'язку з цим, торгівля в звичних валютах - доларі та євро - виявилася для Ірану неможливою.
Одночасно було введено ембарго на імпорт іранської нафти. Ці заходи, на думку лідерів країн Заходу, змусять Іран відмовитися від ядерної програми, метою якої є створення зброї масового знищення. У свою чергу, Іран заявляє, що його ядерна програма носить мирний характер.
Країни Азії санкції в основному не підтримали. Індія, Китай і Південна Корея, що входять в число основних імпортерів нафти з країни, продовжують закупівлі. Однак режим санкцій надає для них можливість чинити на Тегеран тиск з метою отримати знижки.
Зараз Іран веде переговори про постачання зерна з Росії. Імпортери продовольства готові оплачувати російську продукцію рублями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас