Китай підписав 25-річний контракт на купівлю електроенергії в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай підписав 25-річний контракт на купівлю електроенергії в Росії

Енергетика
414
"Східна енергетична компанія", яка входить до складу "Інтер РАО", підписала з Державною електромережною компанією Китаю контракт на постачання електроенергії строком на 25 років. Як сказано в офіційному прес-релізі СЕК, поставки за контрактом почнуться з 1 березня 2012 року. Сума угоди не розголошується.
Китай і раніше закуповував електроенергію в Росії, проте в 2012 році обсяги імпорту істотно збільшаться. Це стало можливо завдяки будівництву ЛЕП Амурська-Хейхе. За даними СЕК, в 2012 році поставки до Китаю виростуть в два рази і досягнуть 2,6 мільярда кіловат-годин. Всього за 25 років на експорт планується поставити близько 100 мільярдів кіловат-годин. Таким чином, найближчим часом обсяг річного експорту буде збільшуватися.
"Східна Енергетична компанія" була спеціально створена для поставок електроенергії в Китай. На експорт йде незатребувана в Росії електроенергія.
Варто відзначити, що за даними CIA Factbook, Китай є не тільки імпортером, а й експортером електроенергії. У 2010 році він продав за кордон 19 мільярдів кіловат-годин електроенергії, а купив за кордоном - 55 мільярдів кіловат-годин.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас