Уряд Греції почав приватизацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Греції почав приватизацію

Казна та Політика
447
Уряд Греції оголосив кваліфікаційний відбір претендентів на купівлю державної газової корпорації DEPA.
Як повідомляється в матеріалах грецького фонду з управління приватизацією (HRADF), передбачено два варіанти приватизації групи DEPA: з відділенням її газотранспортного бізнесу або без відділення. У першому випадку зацікавлені сторони можуть подати заявки на придбання 100% акцій DEPA разом з контрольним пакетом (66%) її дочірньої компанії DESFA. У другому випадку інвестор може подати заявку або на купівлю 100% DEPA, виключаючи газотранспортну дочку, або тільки на 66% DESFA. І в тому, і в іншому випадку 34% акцій DESFA залишаться у грецької держави.
Приватизаційний тендер буде організовано в два етапи. На першій стадії інвестори, які пройшли передкваліфікацію, повинні будуть направити попередні пропозиції про купівлю DEPA. Після цього буде складено шорт-лист претендентів, які спрямують зобов'язуючі пропозиції і зможуть провести due diligence бізнесу DEPA. Сторона, що продає, визначиться з одним з двох варіантів приватизації газової групи.
Зацікавлені сторони повинні направити заявки на участь у приватизаційному тендері не пізніше 22 березня 2012 р.
Державна газова корпорація DEPA в даний час на 65% належить Грецькій Республіці, тоді як ще 35% акцій перебувають у власності у місцевої нафтопереробної компанії Hellenic Petroleum SA Акціонери DEPA домовилися спільно продати їхні частки в компанії в рамках приватизаційної процедури.
DEPA займається оптовими закупівлями, торгівлею та постачанням природного газу промисловим споживачам і домогосподарствам Греції. Компанія DESFA, що входить до групи, управляє системою газопроводів високого тиску, а також терміналами з регазифікації зрідженого природного газу в Греції.
Нагадаємо, нещодавно німецький парламент більшістю голосів схвалив виділення Греції 130 млрд євро країнами єврозони. Ці гроші призначені для допомоги Афінам в подоланні боргової кризи.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас