Греція прийняла новий план жорсткої економії бюджетних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція прийняла новий план жорсткої економії бюджетних коштів

Казна та Політика
336
Уряд Греції схвалив новий план жорсткої економії бюджетних коштів. Декількома годинами раніше окремим голосуванням по кожному пункту його прийняли депутати законодавчих зборів, повідомляє Reuters.
Зазначені заходи включають скорочення на 22% рівня мінімальної заробітної плати, з чого випливає зменшення сум та інших державних виплат, у тому числі допомога з безробіття. Для тих же, хто не досяг віку в 25 років, розмір скорочення складе 32%. Раніше мінімальний оклад в країні був на рівні 751 євро. Також повідомляється, що подібні розміри оплати праці будуть збережуться доти, доки рівень безробіття (зараз 21%) не опуститься до 10%.
Крім того, держава проведе скорочення пенсій. Зокрема, скоротиться на 12% розмір пенсії, що перевищує мінімальну пенсію в 1 тис. 300 євро.
"Написані сьогодні закони завтра перетворяться в дії. Це потребує об'єднання зусиль усієї нації, бо ми вже проголосували за програму порятунку країни. Ми повинні відвести наш загальний корабель в безпечну бухту. Об'єднаймо зусилля і доведемо всім нашу кредитоспроможність", - з такими словами виступив перед законодавцями міністр фінансів республіки Евангелос Венізелос.
"Незважаючи на мирний час, грекам доведеться принести значну жертву. Але ми будемо страждати ще більше, якщо країна перестане розвиватися", - доповнив слова міністра лідер консерваторів грецького парламенту Антоніс Самарас.
Нагадаємо, 21 лютого 2012 р. міністри фінансів єврозони схвалили другу програму фінансової допомоги Греції обсягом 130 млрд євро - понад чинну програму на 110 млрд євро, затверджену в травні 2010 р. Нові кредити укупі з обміном держоблігацій Греції, що належать приватному сектору, повинні допомогти країні скоротити державний борг до 120,5% від ВВП до 2020 р. - в порівнянні з 165% ВВП на поточний момент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас