Азаров придумав, як вибратися з кризи: потрібно урізати бюджетні видатки і підвищити податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров придумав, як вибратися з кризи: потрібно урізати бюджетні видатки і підвищити податки

Казна та Політика
5550
Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає оптимальною модель, яку обрав його уряд для виведення країни з економічної кризи та забезпечення стабільного зростання економіки.
"Для нас пріоритетною є політика стимулювання внутрішнього ринку, створення привабливого інвестиційного клімату, а також наш уряд приділяє велику увагу активізації будівництва в країні", - сказав він на зустрічі з провідними вченими-економістами з обговорення концептуальних основ політики економічного зростання у вівторок в Києві.
За словами прем'єр-міністра, його уряд бачить стандартні рішення у виведенні країни з економічної кризи, зокрема, це жорстке урізання бюджетних витрат, підвищення податків, скорочення соціальних витрат.
"Ось ті рецепти, які зараз реалізуються в європейських країнах, зокрема в Італії, Греції, Іспанії, Португалії, Ірландії. Які результати цих дій? Поки ми не відчуваємо. Триває накачування фінансовими ресурсами в колосальних масштабах. Ірландія - 100 млрд євро, Греція - 150 млрд євро", - зазначив М.Азаров.
Він нагадав, що в даний час Іспанія збільшує робочий день для населення і заморожує зарплати, а Великобританія проводить безпрецедентне урізання пенсійного забезпечення паралельно з підвищенням пенсійних внесків та віку виходу на пенсію.
Нагадаємо, що ще в січні Азаров обіцяв, що в цьому році купівельна спроможність громадян вийде на докризовий рівень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас