Двоповерхові поїзди Skoda прибудуть в Україну в березні-квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двоповерхові поїзди Skoda прибудуть в Україну в березні-квітні

674
Перший двосистемний електропоїзд виробництва Skoda Vagonka (Чехія) з'явиться в Україні вже в березні поточного року, пише Інтерфакс-Україна.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на першого заступника генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") Миколу Сергієнка, днями на чеському заводі-виробнику почнуться експлуатаційні випробування першого поїзда.
Заплановано, що комісія "Укрзалізниці" буде приймати електропоїзди 12 березня.
Згідно з угодою між Південною залізницею та компанією Skoda, передбачається придбання двох поїздів, по шість вагонів кожний. Другий поїзд прибуде в Україну в квітні поточного року.
Чеські поїзди будуть розвивати швидкість до 160 км/год.
Залізничники планують, що новий рухомий склад буде задіяний на маршруті Харків - Дніпропетровськ - Донецьк. Він буде обслуговуватися на Південній залізниці в депо Харкова.
Крім того, як повідомив Сергієнко, поїзди виробництва Skoda мають гарантійне обслуговування 24 місяці з моменту початку експлуатації. На початку експлуатації та під час проведення Євро-2012 в країну прибудуть чеські інженери-випробувачі, які будуть допомагати українським фахівцям експлуатувати та обслуговувати електропоїзди.
Щодо перспектив подальшого придбання чеських електропоїздів перший заступник гендиректора "Укрзалізниці" повідомив, що чеський виробник у такому разі готовий розглянути можливість локалізації виробництва в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас