Вищий адмінсуд вирішив, що Кірєєв законно став суддею Печерського суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вищий адмінсуд вирішив, що Кірєєв законно став суддею Печерського суду

Кримінал
216
Вищий адміністративний суд відмовився визнати незаконним указ Президента Віктора Януковича від 20 квітня 2011 р. про переведення судді Родіона Кірєєва з Березанського міського суду Київської області в Печерський районний суд Києва.
В результаті суд повністю відмовив у задоволенні позову депутата Верховної Рада від фракції Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина Юрія Одарченка до Президента і Вищої кваліфікаційної комісії суддів.
Нагадаємо, у вересні 2011 року Одарченко подав зазначений позов до Вищого адмінсуду. Він просив суд звернути увагу на те, що про конкурс на заміщення вакантної посади судді Печерського суду Вища кваліфкомісія суддів не інформувала ні на своєму офіційному порталі, ні в газетах Голос України та Урядовий кур'єр.
Одарченко наголосив на відсутності результатів кваліфікаційного іспиту, які б дозволили Кірєєву брати участь в конкурсі на заміщення вакантної посади. Він зазначив, що, незважаючи на це, Вища кваліфкомісія суддів направила Президенту рекомендації на переведення судді, а Янукович підписав відповідний указ.
Як відомо, Кірєєв головував на судовому процесі проти лідера Батьківщини Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас