Кабмін пропонує відмовитися від переходу на літній час з 1 листопада 2012 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує відмовитися від переходу на літній час з 1 листопада 2012 р

710
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 10125 від 27 лютого 2012 р., ініційований Кабінетом міністрів України, про порядок обчислення часу на території України, яким пропонується встановити зимовий час з 1 листопада 2012 р. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.
Проектом закону на території України вводиться час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки.
"Встановлення вищевказаного порядку обчислення часу спрямоване на забезпечення поліпшення стану здоров'я громадян, зменшення кількості аварій, сприяння підвищенню працездатності населення", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
Крім того, у прикінцевих положеннях до законопроекту зазначено, що, в разі ухвалення, закон набирає чинності з 1 листопада 2012 року.
Тобто, відповідно до закону, громадяни України переведуть стрілки годинника ще двічі: у березні 2012 р. на одну годину вперед, а потім у жовтні - на годину назад і залишаться на зимовому часі.
Нагадаємо, що це далеко не перша законодавча ініціатива в питанні "переведення стрілок" як уряду, так і народних депутатів. 20 вересня 2011 р. Рада підтримала проект постанови регіонала Олега Надоші, яким передбачалося відмовитися від переведення годинників на зимовий час. Схвалений проект постанови викликав бурхливу реакцію в суспільстві: проти скасування зимового часу висловлювалися експерти і населення. Глава українського парламенту Володимир Литвин вніс проект про скасування постанови, ініційованої Надошею. Правда, варто відзначити, схвалити постанову депутати змогли лише з другої спроби. І вже 13 жовтня іншим регіоналом Вадимом Колесніченком був внесений новий проект постанови - цього разу про скасування літнього часу. Колесніченко запропонував нардепам ввести на території України зимовий час.
В середині жовтня Міністерство економічного розвитку і торгівлі запропонувало своє бачення обчислення часу на території України - скасувати перехід на літній час.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас