Рада ЄС посилила обмежувальні заходи Євросоюзу проти Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС посилила обмежувальні заходи Євросоюзу проти Білорусі

Казна та Політика
202
Рада ЄС схвалила у вівторок постанову про посилення обмежувальних заходів Євросоюзу стосовно представників білоруської влади, відповідальних за репресії проти громадянського суспільства в Білорусі.
У комюніке прес-служби Ради ЄС, поширеному в Брюсселі, зазначається, що це рішення ухвалене у зв'язку з продовженням погіршення правової ситуації в Білорусі.
Рада ЄС додала до списку осіб, яким заборонений в'їзд на територію ЄС і чиї банківські авуари в Європі "заморожуються", ще 21 представника влади, яких Євросоюз вважає відповідальними за репресії проти громадянського суспільства і демократичної опозиції в Білорусі.
Ці люди додаються до "чорного списку" з 200 осіб, які вже перебувають під санкціями ЄС, повідомляється в комюніке.
Крім того, нагадується, що залишаються "замороженими" авуари трьох компаній, пов'язаних з білоруським урядом, а також зберігається заборона на експорт до Білорусі зброї і засобів, які можуть бути використані для репресій всередині країни.
Постанова і додатковий список будуть опубліковані в "Офіційному журналі" Євросоюзу 29 лютого, йдеться в повідомленні прес-служби Ради ЄС.
Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон оголосила на прес-конференції 27 лютого, що в березні "чорний список" ЄС може бути розширений на сектор бізнесу: в нього увійдуть підприємці та підприємства, пов'язані з владою.
За її словами, в додатковий список, затверджений Радою ЄС у вівторок, увійшли працівники судів і представники поліцейських служб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас