НБУ планує збільшити частку залученої валюти за рахунок внутрішнього ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ планує збільшити частку залученої валюти за рахунок внутрішнього ринку

Валюта
606
НБУ планує збільшити частку залученої валюти за рахунок внутрішнього ринку. Про це під час круглого столу заявила директор генерального департаменту НБУ Олена Щербакова, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні всі говорять про те, що в поточному році буде складно отримати зовнішні запозичення, в тому числі, враховуючи зовнішні обставини. Багато хто говорить про можливість випуску ОВДП. Проте ми вже можемо сказати, що нам вдалося отримати близько 700 млн доларів, ми взяли їх на внутрішньому ринку за грудень 2011-лютий 2012. Ми очікуємо, що певний сегмент валюти буде взято з внутрішнього ринку", - сказала Щербакова.
Вона також додала, що "НБУ знайшов модель нового діалогу з банками. У найближчій перспективі ми її презентуємо. Тому що для нас дуже важлива стабільність на валютному ринку".
Нагадаємо, згідно з помісячним планом фінансування держбюджету Мінфіну, в березні має пройти розміщення держоблігацій на 1,5 млрд дол. При цьому аналітики досить скептично оцінюють такі плани Мінфіну, оскільки ситуація багато в чому буде залежати від рішення грецького питання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас