У заводу Росинка змінились власники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У заводу Росинка змінились власники

1098
Чотири фізособи придбали по 24,92% акцій одного з найбільших в Україні виробників безалкогольних напоїв ПрАТ "Київський завод безалкогольних напоїв "Росинка".
Згідно з повідомленням підприємства в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, ТОВ "Компанія з управління активами "Акерс ІНВЕСТ" (Пайовий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд закритого типу "Інвест-Капітал") вийшла зі складу акціонерів ЗАТ, повідомляє Інтерфакс -Україна.
Імена нових власників "Росинки" в повідомленні не вказуються.
Як повідомлялося, Київський завод безалкогольних напоїв "Росинка", один з найбільших в країні виробників безалкогольних напоїв, квасу і мінеральної води, заснований в 1960 році. Випускає продукцію під торговими марками "Росинка", "Софія Київська", "А.С.", "Capri-Sonne" та ін.
У 2007 році "Київська інвестиційна група" (КІГ) і інвестгрупа "Тект" продали завод "Росинка" французькій Orangina Group, одному з найбільших європейських виробників безалкогольних напоїв. Сума операції з купівлі українського підприємства оцінювалася в $60 млн.
У листопаді 2009 року японський холдинг Suntory придбав Orangina Group, до того часу перейменовану в Orangina Schweppes. За інформацією ЗМІ, японський холдинг Suntory в 2010 році назад продав "Росинку" КІГ.
ПрАТ "Київський завод безалкогольних напоїв "Росинка" в 2011 році отримало чистий збиток 34,97 млн грн, тоді як в 2010 році - 4,2 млн грн чистого прибутку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас