Клюєв: Проблем з українською ГТС не існує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Проблем з українською ГТС не існує

Енергетика
338
Україна стурбована спробами дискредитації своєї газотранспортної системи (ГТС) і запевняє європейських партнерів у своїй надійності. Про це в Брюсселі в рамках політичного діалогу "Україна-ЄС: шлях попереду" заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, передає радіо "Свобода".
"Ми стурбовані спробами ззовні створити враження про ненадійність української ГТС. Це не відповідає дійсності. Я впевнено можу сказати, що проблем з українською ГТС не існує", - заявив Клюєв.
Секретар РНБО також категорично спростував спекуляції щодо того, що Україна відбирала газ, який йде в Європу". "Це неправда. Україна навіть запропонувала Росії та ЄС віддати частину свого газу з газових сховищ для того, щоб збільшити подачу газу на територію Європи", - підкреслив Андрій Клюєв.
Нагадаємо, 22 лютого глава ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що Україна "брала газу стільки, скільки вважала за необхідне". У свою чергу Президент РФ Дмитро Медведєв доручив "Газпрому" розібратися з ситуацією навколо несанкціонованого відбору Україною російського газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас