В Україну стали менше ввозити м'яса і молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну стали менше ввозити м'яса і молока

426
У 2011 році скоротилися обсяги імпорту м'ясної та молочної продукції в Україну. Імпорт м'яса в Україну скоротився на 132 тисячі тонн, а молока - на 25 тисяч тонн. Про це повідомив директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики і продовольства Андрій Гетя.
"Минулого року в Україну імпортували 246 тисяч тонн м'яса. Основними постачальниками були Бразилія, Польща і Німеччина. У структурі експорту переважали м'ясо птиці і свинина. Якщо говорити про експорт, то в 2011 році Україна експортувала 80 тисяч тонн м'яса в Росію, Білорусію, Казахстан, Молдову", - повідомив Андрій Гетя.
Перші місця за чисельністю поголів'я свиней в Україні займають Київська, Дніпропетровська і Донецька області. У кожній з них утримується понад 500 тисяч голів свиней.
У 2012 році, в рамках національного проекту "Відроджене скотарство", прогнозується виробництво понад 11 мільйонів тонн молока. "Імпорт молока і молокопродуктів в 2011 році зменшився на 25 тисяч тонн в порівнянні з позаминулим роком і склав 248 тисяч тонн. Основні постачальники продукції на вітчизняний ринок - Росія, Польща, Білорусь, Франція і Німеччина", - повідомив Гетя.
Перше місце у виробництві молока посідає Вінницька область, яка за 2011 рік виробила 800 тисяч тонн молока. У сільськогосподарських підприємствах усіх областей України, крім Одеської, збільшився середній надій молока від однієї корови. Київська область може похвалитися найбільш молочними тваринами (понад 5000 літрів молока). За чисельністю поголів'я корів всіх категорій господарств - понад 150 тисяч тонн, в минулому році перші місця утримують Вінницька, Черкаська та Львівська області.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас