Бензин уже подорожчав, але в березні ціни ще злетять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин уже подорожчав, але в березні ціни ще злетять

Енергетика
1698
Автомобілістів у березні чекає подорожчання бензину, вважають експерти. Уже зараз ціни на багатьох заправках Києва підскочили в середньому відразу на 10 копійок. Основна причина - підвищення світової ціни на нафту, вона піднялася на 10 доларів у січні і ще на 9 доларів в лютому, досягнувши 125 доларів за барель.
За даними консалтингової групи "А-95", ціни на всі марки нафтопродуктів в роздробі у вихідні зросли на 6-14 копійок/літр. Так, бензин А-95 досяг 10,70 грн/л, а дизпальне - 9,95 гривень/літр. Преміальний імпортний бензин, на якому виробники рекомендують їздити іномаркам, за два тижні піднявся у низки трейдерів на 20 копійок/літр - до 11,35-11,49 гривні/літр. В інших великих мережах ціни на АЗС поки не змінилися.
На думку заступника директора НТЦ "Психея" Геннадія Рябцева, трейдери вважають, що "преміум" куплять при будь-якій вартості, і вже в березні ми побачимо ціну на нього в 12 гривень за літр. "Гранична ціна звичайного А-95 може збільшитися за місяць максимум до 11,30 гривень/літр, але це навряд чи, тому що впаде попит, тому реальніше за все, що буде повільне підвищення за місяць на 30 копійок/літр", - вважає Рябцев.
Аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко каже, що поки на ринку є український бензин, закуплений за старими цінами, але його вистачить максимум на пару тижнів, а далі ціну встановить імпорт: "Через зупинку Лисичанського НПЗ немає стримуючого фактора, - тому ціна звичайного А-95 в 11 гривень/літр і вище до кінця березня цілком реальна".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас