Захід розчарований вироком стосовно Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захід розчарований вироком стосовно Луценка

Кримінал
610
США, Великобританія, Швеція і Польща відреагували на вирок колишньому міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку.
Зокрема, Вашингтон заявив, що розчарований вироком у справі Луценка. "Ми закликаємо уряд України звільнити Луценка та інших колишніх чиновників, які зараз перебувають у місцях позбавлення волі", - заявила спікер Держдепартаменту США Вікторія Нуланд.
Британія вважає, що вирок колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку є політично мотивованим і ставить під сумнів налаштованість України на європейську інтеграцію.
"Очевидний політичний мотив суду ставить під сумнів прихильність України до тісніших відносин з ЄС і йде врозріз з основоположними європейськими принципами демократії, прозорості та справедливості судового процесу", - заявив міністр Великобританії у справах Європи Девід Лідінгтон.
Він також зазначив, що вирок Луценку викликає глибоку стурбованість і є прикладом зниження поваги до верховенства права в Україні. Лондон закликає Київ продемонструвати прихильність європейським цінностям і сподівається на вільні і справедливі вибори Верховної Ради в жовтні за участю опозиції.
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що вирок Луценку непропорційний ступеню його провини. "Наскільки мені відомо, його звинувачували у відносно дрібному правопорушенні. Це також черговий аргумент для тих, хто вважає, що українська судова система не повністю вільна від політичного тиску", - заявив керівник МЗС Польщі.
Раніше вирок колишньому міністру внутрішніх справ України засудили європейські політики. Зокрема, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що рішення у справі Луценка ставить під сумнів незалежність української судової влади.
"Думаю, це рішення доводить, що правова система в Україні в даний час використовується, щоб криміналізувати те, що, по суті, є політичною діяльністю", - вважає Більдт.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас