Євросоюз погодився надати Сербії статус кандидата в члени ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз погодився надати Сербії статус кандидата в члени ЄС

148
Міністри закордонних справ країн-учасниць Євросоюзу в понеділок, 27 лютого, домовилися про надання Сербії статусу кандидата на вступ в організацію.
Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на главу МЗС Франції Алена Жюппе. За його словами, на даний момент у Євросоюзу немає жодних заперечень проти того, щоб надати Сербії статус кандидата. Це питання буде обговорюватися на зустрічі міністрів у справах Європи у вівторок, 28 лютого. 1 і 2 березня відбудеться саміт Євросоюзу, який повинен затвердити рішення щодо статусу Сербії, передає Лента.ру.
Глави МЗС країн Євросоюзу вважають, що Сербія виконала всі умови для вступу в організацію, тому вона, швидше за все, отримає статус кандидата. Шанси Белграда на зближення з ЄС збільшує угода з Пріштіною про статус Косово, яка була досягнута 24 лютого. У грудні 2011 року саме через невирішене питання про Косово присвоєння Сербії статусу кандидата в ЄС було відкладено.
В даний час членами Євросоюзу є 27 держав, серед них одна балканська республіка - Словенія. У грудні договір про вступ до ЄС підписала Хорватія: очікується, що її приймуть в організацію в 2013 році. Крім того, статус кандидата в члени Євросоюзу має Чорногорія.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас