Компанія Баффета обійшла провідний індекс США 39-й раз за свою 47-річну історію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Баффета обійшла провідний індекс США 39-й раз за свою 47-річну історію

Фондовий ринок
500
Балансова вартість акцій інвестиційної компанії Уоррена Баффета Berkshire Hathaway виросла в 2011 році на 4,6%, обігнавши за темпами зростання індекс найбільших компаній США S&P 500, що додав лише 2,1%. Як пише CNN Money, компанія виконала традиційне завдання свого керівника, випередивши зростання індексу 39-й раз за 47-річну історію свого існування.
У той же час середньорічні темпи зростання акцій Berkshire (якщо брати до уваги всю її історію) вперше за довгий час впали до рівня нижче 20%, перервавши таким чином ще більш видатне досягнення структури. Сам Баффет, втім, заздалегідь попереджав, що в силу величезного обсягу капіталу компанії (165 млрд доларів до кінця 2011 року) її зростання неминуче повинно сповільнитися.
Сповільнене в 2011 році зростання пояснюється тим, що ядро бізнесу компанії - страхування - зазнало істотних втрат. Прибуток у страхових активів Berkshire впав, в порівнянні з 2010 роком, майже в десять разів.
В інших галузях результати Berkshire були більш значними. П'ять найбільших компаній (не рахуючи страхових), де фірма Баффета володіє значними частками, принесли в 2011 році сумарний прибуток 9 млрд доларів.
За останні дев'ять років Berkshire істотно збільшила ресурси, що залучаються ззовні. Обсяг коштів, які не належать компанії, але використовуються нею для інвестицій, виріс з 41 млрд до 70 млрд доларів.
Berkshire Hathaway в своїх звітах, як правило, використовує балансову вартість, яка представляє собою різницю між активами компанії та її зобов'язаннями. Зазвичай вона не збігається за своїм значенням з ринковою вартістю.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас