Баффет скупив акцій європейських компаній на 1,4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет скупив акцій європейських компаній на 1,4 млрд євро

411
Інвестиційний холдинг Уоррена Баффета Berkshire Hathaway в кінці 2011 року вклав в європейські акції більше 1 млрд євро. В інтерв'ю американському телеканалу CNBC мільярдер повідомив, що інвестував кошти в акції восьми європейських підприємств, які істотно подешевшали у зв'язку з борговою кризою єврозони.
Не розкриваючи назв, Баффет уточнив, що в кожну з компаній було направлено по 175 млн євро. За його словами, вартість цінних паперів цих підприємств поступово зростає, у зв'язку з чим інвестор очікує прибутку вже в поточному кварталі.
Мільярдер відомий своїм інвестиційним чуттям - практично кожне його вкладення оберталося згодом сотнями і навіть тисячами відсотків прибутку. Не так давно Баффет здивував ринок, вперше в житті вклавшись в акції IT-компаній, зокрема IBM.
Як повідомлялося, кількома днями раніше в своєму щорічному листі до акціонерів Баффет розповів, що рада директорів компанії визначилася з ім'ям наступника, який займе пост глави Berkshire Hathaway після його відходу. Мільярдер зазначив, що сам обранець про це поки не знає. Він також повідомив, що про всяк випадок ним визначені двоє "запасних" кандидатів.
Berkshire вперше висунула конкретного кандидата на пост директора компанії. Раніше Баффет говорив про різних претендентів, чиї кандидатури на той момент розглядалися радою директорів.
Berkshire Hathaway - найбільша інвестиційна група, в складі якої фінансово-страхові, виробничі, енергетичні і транспортні активи. Крім того, Berkshire володіє значними пакетами акцій American Express (13%), Coca-Cola (8,8%), IBM (5,5%), Kraft Foods (4,5%), Wells Fargo (7,6%). Баффет управляє Berkshire Hathaway з 1965 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас