В Україні почнуть видобувати сланцевий газ найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почнуть видобувати сланцевий газ найближчим часом

Енергетика
757
Видобуток сланцевого газу в Україні може початися найближчим часом, вважає секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрій Клюєв.
Як повідомила в понеділок прес-служба РНБО, в інтерв'ю телеканалу Euronews він нагадав, що в даний час в Україні є два великі родовища сланцевого газу - Юзівська площа в Харківській і Донецькій областях, а також Олеська площа у Львівській та Івано-Франківській областях.
За словами Клюєва, уже оголошено конкурс з пошуку інвесторів, які займатимуться видобутком сланцевого газу на території України. За підсумками конкурсу планується підписати угоду про розподіл продукції.
Він нагадав, що готовність вкладати кошти у видобуток сланцевого газу на території України висловили декілька міжнародних компаній, наприклад, Chevron, ExxonMobil, ENI і Shell.
"Крім цього у нас є достатньо перспективні родовища газу з щільних порід, що знаходяться на території Харківської області. У нас також величезна кількість газу-метану. Фактично всі вугільні родовища Донбасу, а це Луганська, Донецька і Дніпропетровська області, мають величезні запаси метану. І тут також вже є інвестори, які готові розвивати цей напрям", - підкреслив Клюєв.
За словами секретаря РНБО, перспективними є також родовища природного газу на шельфі Чорного та Азовського морів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас