ЄС включив у чорний список ще два десятка білоруських чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС включив у чорний список ще два десятка білоруських чиновників

Казна та Політика
255
Євросоюз розширить "чорний список" громадян Білорусі, яким заборонений в'їзд на територію ЄС, а також чиї рахунки та майно в країнах-учасницях союзу повинні бути заморожені
Про це агентству Agence France-Presse на умовах анонімності повідомив один з європейських дипломатів, передає Лента.ру. У перелік, за словами співрозмовника агентства, додатково потраплять більше 20 громадян республіки. Всі вони - високопоставлені співробітники силових відомств і судових органів, які причетні до арештів білоруських опозиціонерів.
Про розширення санкцій може бути офіційно оголошено на засіданні глав МЗС Євросоюзу, яке проходить в даний час в Брюсселі. Втім, в оприлюдненому порядку денному розгляду питання про нові обмеження щодо Мінська не значиться.
24 лютого бельгійське видання "EUobserver" повідомило, що блокувати питання про розширення санкцій може Словенія. За інформацією газети, Любляна зацікавлена в тому, щоб в білоруський "чорний список" не потрапив власник групи компаній "Трайпл" і мінського ФК "Динамо" Юрій Чиж. За даними джерел видання, це може бути продиктовано бізнес-інтересами Словенії - місцева компанія Riko Group була обрана генпідрядником будівництва п'ятизіркового готелю в центрі Мінська, замовником якого виступають структури білоруського підприємця.
Як повідомило дипломатичне джерело ИТАР-ТАСС, прізвище Чижа в "чорний список", який погодили посли 27 країн Євросоюзу, не потрапило.
Рада Євросоюзу із закордонних справ в грудні 2011 року схвалила розширення санкцій проти Білорусі. На даний момент обмежувальні заходи діють відносно 210 громадян республіки. У цей список потрапив президент Білорусі Олександр Лукашенко, два його сина і практично все вище керівництво країни.
ЄС вимагає від Мінська звільнення політв'язнів, зокрема, опозиційних лідерів, які були затримані під час мітингів у грудні 2010 року (після президентських виборів).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас