Китайські депутати заробляють в рази більше від американських — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські депутати заробляють в рази більше від американських

449
Сімдесят найбагатших депутатів КНР за 2011 рік заробили більше, ніж 535 конгресменів, президент США і його кабінет міністрів, а також члени Верховного суду США разом взяті.
Дані щодо заробітку китайських народних обранців наводить Hurun Report. На кінець 2011 року статки 70 найбагатших депутатів КНР оцінювалися в 565,8 мільярда юанів (89,8 мільярда доларів). За минулий рік їм вдалося збільшити свої статки на 11,5 мільярда доларів, передає Лента.ру.
Як передає Bloomberg, за 2011 рік 660 найбагатших представників законодавчої, судової та виконавчої влади США заробили 7,5 мільярда доларів. При зіставленні агентство враховувало як доходи на державній службі, так і прибутки депутатів від наявних у них активів.
Найбагатшим членом Всекитайських зборів народних представників виявився голова ради директорів виробника напоїв Wahaha Цзун Цинхоу з капіталом 68 мільярдів юанів. Він же є другим в рейтингу найбагатших людей КНР. У китайський парламент також входить найбагатша жінка країни - глава Longfor Propertis Ву Яхун, чиї статки оцінюються в 42 мільярди юанів.
Всекитайські збори народних представників є вищим законодавчим органом КНР. До складу ВЗНП входять депутати, обрані від провінцій, автономних районів, міст центрального підпорядкування та збройних сил. Збори обираються строком на п'ять років. Загалом в парламент КНР входить близько трьох тисяч членів.
У 2010 році дохід на душу населення в Китаї становив 2,4 тисячі доларів проти 34 тисяч у США. За підсумками року ВВП на душу населення, за розрахунками МВФ, в Китаї дорівнював 7518 доларів на рік. За цим показником країна займає 93 місце в світі. США перебуває на 9-му місці з ВВП на людину 47 тисяч.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас