Уоррен Баффет обрав спадкоємця своєї бізнес-імперії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Баффет обрав спадкоємця своєї бізнес-імперії

1578
Один з найбагатших жителів планети - Уоррен Баффет вже визначився з вибором спадкоємця своєї імперії.
Про це сам легендарний американський інвестор написав у щорічному посланні до акціонерів очолюваного ним конгломерату Berkshire Hathaway, передає ИТАР-ТАСС.
81-річний Баффет, статки якого журнал Forbes у 2011 році оцінив в 39 млрд доларів, поки не став розкривати ім'я спадкоємця. У той же час, він повідомив, що рада директорів холдингової компанії "сповнена ентузіазму" стосовно обраного ним наступника. "Це людина, до якої вони дуже прихильні, захоплюючись її управлінськими та особистісними якостями", - написав мільярдер. - Крім того, за словами глави компанії, у нього є "дві запасні кандидатури".
Уоррен Баффет, за чуття і далекоглядність прозваний "Оракул з Омахи", з великою ретельністю підійшов до вибору наступника на посаду голови ради директорів міжнародного конгломерату з активами 370 млрд доларів. У минулому році в листі до акціонерів він стверджував, що коло претендентів обмежене трьома кандидатурами. У самій компанії підкреслюють, що Баффет зробив "великий крок", який важливий "не тільки для нинішніх, а й майбутніх акціонерів".
Незважаючи на те, що підприємець уже розміняв дев'ятий десяток, він запевняє, що знаходиться в доброму здоров'ї і поки не має наміру залишати свій пост. Відомий своєю надмірною любов'ю до стейків з яловичини та іншої смачної, але не зовсім здорової їжі, Баффет в посланні пожартував, що до смерті "встигне вжити ще 12 млн калорій". Якщо врахувати рекомендовану норму споживання їжі для дорослого чоловіка - не менше 2000 ккал на добу, можна зробити висновок, що мільярдер відводить собі на життя ще мінімум 15 років.
Висновок напрошується сам собою - жива легенда фондового ринку для своїх років почуває себе чудово. Втім, як і очолювана ним компанія. Якщо не брати до уваги зниження прибутку в останньому кварталі 2011 року, викликане падінням вартості деривативів, то в останні роки Berkshire Hathaway виглядала виграшно на тлі решти ринку, підданого різким коливанням, відзначає "Росбалт".
Зараз Berkshire Hathaway являє собою величезний конгломерат, що охоплює безліч секторів економіки. Дітище Баффета контролює більше 80 компаній в сфері фінансових послуг, видавничій справі, ювелірному бізнесі, виробництві меблів, будматеріалів і навіть кондитерських виробів.
Berkshire Hathaway - диверсифікований інвестиційний конгломерат, до складу якого входять фінансово-страхові, виробничі, енергетичні і транспортні активи. Крім того, Berkshire володіє (як фінансовий інвестор) значними пакетами акцій відомих великих компаній - Coca-Cola, American Express, Procter & Gamble, Wells Fargo та інших.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас