АМКУ підозрює НДУ в неконкурентних діях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ підозрює НДУ в неконкурентних діях

390
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендує ПАТ "Національний депозитарій України" (НДУ, Київ) привести перелік послуг, які надаються емітентам, відповідно до договорів обслуговування емісії цінних паперів.
Як повідомляється на веб-сайті АМКУ, комітет встановив, що НДУ самостійно ввів обов'язкову плату, яка не передбачена договорами: депозитарій нав'язував клієнтам послугу щомісячного надання за допомогою поштового зв'язку інформації (довідки) щодо операцій емітента з рахунком в цінних паперах.
АМКУ вважає, що такі дії НДУ можуть призвести до порушення конкурентного законодавства і рекомендує їх призупинити.
НДУ є одним з трьох діючих в Україні депозитаріїв. Його основним власником, з часткою 86%, є держава. За НДУ законом закріплено три виняткові функції: кодифікація, стандартизація та встановлення кореспондентських відносин з іноземними депозитаріями.
В кінці квітня минулого року держава в особі Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (нині НКЦПФР) змінила наглядову раду і голову правління Нацдепозитарію, поставивши перед новим керівництвом завдання вивчити можливість створення з Всеукраїнським депозитарієм цінних паперів (ВДЦП) групи або холдингу, в тому числі шляхом проведення додаткової емісії акцій НДУ та обміну їх на акції ВДЦП.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас